volledig scherm
 

Kortdurend zorgverlof Corona

 
 
Vind je dit interessant?

Mijn professionele mening

Kortdurend zorgverlof
Wil je weten wat je rechten zijn om kortdurend of langdurig zorgverlof op te nemen? Vooral nu tijdens Corona speelt dit enorm. Lees dit dan makkelijk leesbaar uitgelegd in mijn artikel. Wil je nog meer weten of andere rechten? Ook dit kun je vinden op mijn site: www.lumenadvocaat.nl
Stel dat je moeder Corona heeft gekregen en zij ligt ziek thuis. Jij wilt dan wellicht boodschappen voor haar gaan doen, het huis schoonhouden, haar verzorgen en eten en drinken brengen. Maar moet je hiervoor dan vakantiedagen opnemen? En moet je toestemming vragen? En hoelang duurt het verlof dan? En hoeveel krijg je doorbetaald?

Als er een ernstige situatie is, die niet een paar dagen kan wachten, dan kun je kort zorgverlof krijgen. Je kunt hierbij denken aan de situatie dat je kind bijvoorbeeld ziek is geworden. Hiervoor moet je opvang regelen, zoals informeren of je (schoon-)ouders kunnen bijspringen of misschien kun jij of je partner wel de agenda vrij maken. Misschien is je kind wel van een klimrek afgevallen en word je door school gebeld of je hem naar het ziekenhuis wilt brengen. Het gaat dus om een spoedeisende situatie die je niet had kunnen voorzien en die je bovendien niet buiten werktijd om kunt regelen. Dus met je kind naar het wrattenspreekuur gaan of naar de tandarts, valt hier natuurlijk niet onder.

Dit kortdurend zorgverlof gaat natuurlijk niet alleen maar om de verzorging van kinderen. Want als jij je partner/ouders moet rijden naar een arts of een ziekenhuis of ze moet verzorgen tijdens hun ziekte, zoals ik dit stukje begon, dan valt dat ook hieronder.

Welke personen mag je verzorgen onder deze regeling? En krijg je je loon doorbetaald?

Deze vragen en andere vragen zal ik allemaal in mijn artikel beantwoorden. Lees het op:
https://lumenadvocaatmediator.nl/kortdurend-zorgverlof-tijdens-corona/

Meer van Sabine